Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowe ciasta zawsze cieszą się powodzeniem. Babeczka pachnie masłem i cytryną. Walory smakowe podnoszą także wiejskie jajka. Żółtą czekoladę uzyskałam dodając kurkumę do białej czekolady.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31244
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 84
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31244
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Miękkie masło spienić. Dodać cukier i ucierać. Dodawać kolejno po jajku i żółtka. Do utartej masy dodawać stopniowo przesiane, wymieszane mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Dodać jeszcze sok z cytryny i otartą skórkę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 min, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Do rozpuszczonej czekolady dodać kurkumę i dokładnie wymieszać. Uzyskamy śliczną, żółtą czekoladę. Babeczkę polać płynną czekoladą. Udekorować wg uznania np. czekoladkami. Smacznego.