Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu ciasteczka. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki, uformować ciasteczka i upiec. Prosto i niedrogo. Do ciasteczek możesz dodać odrobinę cynamonu, świetnie będzie komponować się z kawą.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1305
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12169
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1305
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12169
Składniki
Kawę rozpuść w łyżce gorącej wody i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z kakao, dodaj cukier, żółtko, przestudzoną kawę i posiekane na mniejsze kawałki masło.
Z całości wyrób gładkie ciastko, zawiń w papier do pieczenia i wstaw do lodówki na 20 minut.
Ze schłodzonego ciasta odrywaj kawałki o wielkości orzecha włoskiego. Formuj z nich kulkę i wykładaj na blaszce z papierem do pieczenia. Każdą z kulek rozpłaszcz delikatnie za pomocą łyżki.
Przed włożeniem ciasteczek do piekarnika oprósz je delikatnie cukrem. Piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 8-10 minut.