Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, kokosowe, rozpływają się w ustach. Spróbować powinni je wszyscy fani kokosowego smaku. Z podanej porcji wychodzi ok 60 okrągłych ciasteczek o średnicy 5 cm.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Mieszamy
Do suchych składników dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki masło i zagniatamy gładkie ciasto
Ciasto dzielimy na 3 części i po kolei rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm
Wykrawamy ciasteczka i przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia ok 15 minut
Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika i czekamy aż ciasteczka nieco przestygną ( i stwardnieją ), a następnie przekładamy na talerz lub do pojemnika na ciasteczka