Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, kokosowe, rozpływają się w ustach. Spróbować powinni je wszyscy fani kokosowego smaku. Z podanej porcji wychodzi ok 60 okrągłych ciasteczek o średnicy 5 cm.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1065
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14695
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1065
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14695
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Mieszamy
Do suchych składników dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki masło i zagniatamy gładkie ciasto
Ciasto dzielimy na 3 części i po kolei rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm
Wykrawamy ciasteczka i przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia ok 15 minut
Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika i czekamy aż ciasteczka nieco przestygną ( i stwardnieją ), a następnie przekładamy na talerz lub do pojemnika na ciasteczka