Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które głównie kojarzą się z Bożym Narodzeniem ;) Równie smacznie będą się prezentowały o każdej inne porze roku ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18650
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18650
Składniki
Do przesianej mąki dodać miękkie masło, jajo, żółtko, cukier i likier i wyrobić gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i na 2 godziny schować do lodówki.
Następnie rozwałkowywać między dwoma kawałkami folii. W razie potrzeby, gdyby ciasto za bardzo się kleiło, to podsypać cukrem pudrem. Z ciasta wykrawać krążki i po 4 układać na siebie jak na zdjęciu.
Następnie chwycić za ostatni krążek i zwinąć w rulonik.
Rulonik przekroić w poprzek na pół i rozłożyć nieco ciasto tworząc płatki róż. Gotowe ciastka przełożyć na tackę i najlepiej na całą noc schować do lodówki.
Następnie przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 15-20 min. Ostudzić i deser do kawy gotowy :) Smacznego!