Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to taka prawie szarlotka, ale równie smaczne i godne polecenia ;)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1060
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 63
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1060
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 63
Składniki
Jaja miksować z cukrem przez kilka minut, aż powstanie biała masa jajeczna. Następnie wlać olej i maślankę i połączyć. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesypać do miski z jajami, wymieszać. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone w grubą kostkę jabłka i posypać cynamonem.
Piec w temp. 180 stopniach przez ok. 60 min. (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone). Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!