Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to taka prawie szarlotka, ale równie smaczne i godne polecenia ;)
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 960
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 960
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 451
Składniki
Jaja miksować z cukrem przez kilka minut, aż powstanie biała masa jajeczna. Następnie wlać olej i maślankę i połączyć. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesypać do miski z jajami, wymieszać. Ciasto przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć pokrojone w grubą kostkę jabłka i posypać cynamonem.
Piec w temp. 180 stopniach przez ok. 60 min. (najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone). Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!