Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3185
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 855
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3185
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 855
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 170
Składniki
Na stolnicy posiekałam mąkę, ser, masło, cukier i proszek do pieczenia. Masło nie może być wyjęte prosto z lodówki, ale musi jednak "trzymać konsystencję". Kiedy masło i ser były posiekane w drobne kawałeczki, wyrobiłam na jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzieliłam na 2 części, każdą rozwałkowałam na grubość 2 milimetrów i pokroiłam w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładałam powidła śliwkowe lub cząstki jabłka oprószone cynamonem. Zalepiałam kwadraty w kopertkę i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z podanych ilości składników wychodzi około 25 kopertek. Przepis inspirowany ciasteczkami użytkownika Margotek.