Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8377
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2910
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8377
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2910
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
Składniki
Na stolnicy posiekałam mąkę, ser, masło, cukier i proszek do pieczenia. Masło nie może być wyjęte prosto z lodówki, ale musi jednak "trzymać konsystencję". Kiedy masło i ser były posiekane w drobne kawałeczki, wyrobiłam na jednolite ciasto. Gotowe ciasto podzieliłam na 2 części, każdą rozwałkowałam na grubość 2 milimetrów i pokroiłam w kwadraty. Na każdy kwadrat nakładałam powidła śliwkowe lub cząstki jabłka oprószone cynamonem. Zalepiałam kwadraty w kopertkę i piekłam 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z podanych ilości składników wychodzi około 25 kopertek. Przepis inspirowany ciasteczkami użytkownika Margotek.