Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty placek z gruszkami. Uniwersalny przepis, który z pewnością powtórzycie nie raz wykorzystując do ciasta różnego rodzaju owoce. Pamiętajcie, aby składniki do pieczenia wyciągnąć z lodówki na minimum godzinę przed przystąpieniem do pracy. Przepis na ten wspaniały wypiek pochodzi z pierwszej strony przepiśnika cioci Grażyny.
mikser, tortownica 26 cm
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4449
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 96
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4449
Składniki
Do mokrych składników dodaj suche, następnie wlej jogurt naturalny. Składniki na placek zmiksuj do połączenia.
Gruszki umyj, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, owoce pokrój na plastry.
Tortownicę wyściel papierem do pieczenia.
Ciasto przelej do formy, powierzchnię wyrównaj. Na górę wyłóż pokrojone gruszki.
Maślany placek z gruszkami wstaw do piekarnika. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczony placek z owocami przestudź. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!
Masło, jajka i jogurt naturalny wyciągnij z lodówki minimum godzinę przed pieczeniem. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.
Do osobnej miski przełóż miękkie masło, dodaj cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie cały czas miksując dodawaj po jednym jajku.