Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki przepis na szybki jabłecznik z przepisu babci Irenki. Wystarczy wymieszać w jednej misce mokre i suche składniki, przelać ciasto do formy i upiec. Do przygotowania tego jesiennego wypieku będziecie potrzebowali zaledwie 7 składników.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5664
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 570
Składniki
Piekarnik nastaw na 180 stopni (grzałka góra-dół).
Jabłka obierz, pokrój w kostkę, oprósz cynamonem i wymieszaj.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
W osobnym naczyniu ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie do masy jajecznej dodaj olej oraz partiami suche składniki. Na koniec do ciasta dodaj jabłka z cynamonem. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Jabłecznik wstaw do piekarnika. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).
Upieczone, przestudzone ciasto udekoruj cukrem pudrem.