Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie puszyste i wilgotne ciasto z sezonowymi owoocami
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2837
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6466
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2837
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6466
Składniki
Owoce umyj, obierz i pokrój na małe kawałki
Jajka ubij z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Dodaj śmietanę i przestudzone masło, wymieszaj szpatułką Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj w dwóch partiach do ciasta, wymieszaj szpatułką Wylej gotowe ciasto na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia Na górze poukładaj owoce, posyp łyżką cukru Piecz przez ok 40-50 min w temp. 180°C (grzałka góra-dół) Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem