Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny metrowiec.....w mojej rodzinie znany od lat i bardzo ceniony:)
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Składniki
Ciasto białe: 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę i pianę ubitą z 2 białek oraz łyżeczkę octu. Ciasto kakaowe: 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę,2 łyżki kakao i pianę ubitą z 2 białek oraz łyżeczkę octu. Blaszki z półokrągłym dnem.Piec 40 minut Krem: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobioną w 0,5 szklanki mleka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć i dodawać ostudzonybudyń. Ucierać dalej na puszystą masę,można dodać troszeczkę rumu.
Ciasto kroić w plasterki i przekładać masą w następujący sposób: - ciasto białe, - masa - ciasto ciemne. Polać polewą. Przed podaniem kroimy ciasto z jak największego ukosa .