Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny metrowiec.....w mojej rodzinie znany od lat i bardzo ceniony:)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 897
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2774
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3304
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 897
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2774
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3304
Składniki
Ciasto białe: 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę i pianę ubitą z 2 białek oraz łyżeczkę octu. Ciasto kakaowe: 2 jajka i 2 żółtka ubić z cukrem,dodać wodę,olej,proszek i dokładnie wymieszać.Następnie dodać mąkę,2 łyżki kakao i pianę ubitą z 2 białek oraz łyżeczkę octu. Blaszki z półokrągłym dnem.Piec 40 minut Krem: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem, wlać rozrobioną w 0,5 szklanki mleka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć i dodawać ostudzonybudyń. Ucierać dalej na puszystą masę,można dodać troszeczkę rumu.
Ciasto kroić w plasterki i przekładać masą w następujący sposób: - ciasto białe, - masa - ciasto ciemne. Polać polewą. Przed podaniem kroimy ciasto z jak największego ukosa .