Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-bakaliowy smak z nutką cytrynową, jednym słowem pychota
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425132
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10722
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425132
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10722
Składniki
Na spód tortownicy ułożyć biszkopty, bakalie pokroić podzielić na 3 części, 1 galaretkę wymieszać z 1 łyżeczką żelatyny i rozpuścić w 300 ml gorącej wody. Do 1 serka dodać 1 łyżkę kakao i 1 saszetkę czekolady, wymieszać i dodać tężejącą galaretkę i bakalie, wyłożyć na biszkopty, dać do lodówki
Mleko skondensowane ubić, dodać 2 łyżki kremu, 1 łyżkę kakao i saszetkę czekolady i tężejącą galaretkę, wymieszać, dodać bakalie, wyłożyć na pierwszą warstwę.
Trzecia warstwa taka sama jak pierwsza. Do dekoracji-śmietankę ubić dodać krem czekoladowy udekorować dekoratorem, można posypać czekoladą i smacznego.