Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe miękkie, wprost rozpływające się w ustach czekoladowe ciasteczka. W składnikach nie znajdziecie mąki, za to do ich przygotowania sięgnęliśmy po puree z dyni oraz masło orzechowe. To właśnie te produkty sprawiają, że czekoladowe ciastka są tak miękkie.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1918
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1918
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
Dynię, najlepiej odmianę hokkaido, pokrój w grube plastry. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstaw do wystygnięcia, następnie zblenduj na puree.
W kąpieli wodnej rozpuść masło wraz z czekoladą, odstaw na bok.
Jajko wbij do miski, zmiksuj wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodaj puree z dyni, rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszaj.
Na blaszkę z papierem do pieczenia wykładaj za pomocą łyżki ciasto.
Ciasteczka piecz przez 10 minut w 180 stopniach Celsjusza. Źródło: instagram.com/nathallae/