Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe miękkie, wprost rozpływające się w ustach czekoladowe ciasteczka. W składnikach nie znajdziecie mąki, za to do ich przygotowania sięgnęliśmy po puree z dyni oraz masło orzechowe. To właśnie te produkty sprawiają, że czekoladowe ciastka są tak miękkie.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 95
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 114
Składniki
Dynię, najlepiej odmianę hokkaido, pokrój w grube plastry. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstaw do wystygnięcia, następnie zblenduj na puree.
W kąpieli wodnej rozpuść masło wraz z czekoladą, odstaw na bok.
Jajko wbij do miski, zmiksuj wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodaj puree z dyni, rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszaj.
Na blaszkę z papierem do pieczenia wykładaj za pomocą łyżki ciasto.
Ciasteczka piecz przez 10 minut w 180 stopniach Celsjusza. Źródło: instagram.com/nathallae/