Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe miękkie, wprost rozpływające się w ustach czekoladowe ciasteczka. W składnikach nie znajdziecie mąki, za to do ich przygotowania sięgnęliśmy po puree z dyni oraz masło orzechowe. To właśnie te produkty sprawiają, że czekoladowe ciastka są tak miękkie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4603
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1741
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4603
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1741
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Dynię, najlepiej odmianę hokkaido, pokrój w grube plastry. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut.
Po wyjęciu z piekarnika odstaw do wystygnięcia, następnie zblenduj na puree.
W kąpieli wodnej rozpuść masło wraz z czekoladą, odstaw na bok.
Jajko wbij do miski, zmiksuj wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodaj puree z dyni, rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe. Całość dokładnie wymieszaj.
Na blaszkę z papierem do pieczenia wykładaj za pomocą łyżki ciasto.
Ciasteczka piecz przez 10 minut w 180 stopniach Celsjusza. Źródło: instagram.com/nathallae/