Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie pierniczki są nieco grubsze i bardziej wilgotne od tradycyjnych. Możesz je przygotować nawet dzień przed świętami i będą od razu gotowe do jedzenia!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1345
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1345
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 507
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3514
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1153
Składniki
Miód z masłem rozpuść w rondelku. Kiedy składniki zaczną się rozpuszczać i łączyć w jedną masę to dodaj przyprawę do piernika. Wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.
Śmietanę i sodę oczyszczoną dokładnie wymieszaj.
Żółtka krótko zmiksuj.
Mąkę przesiej wraz z kakao. Dodaj roztopione masło z miodem i przyprawą do piernika. Zmiksuj krótko. Dodaj śmietanę z sodą oczyszczoną. Teraz wymieszaj łyżką delikatnie, aby składniki się połączyły. Na koniec dodaj żółtka i wymieszaj na gładką masę.
Uformuj kulę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, podsypuj mąką. Rozwałkuj ciasto na grubszy placek (może mieć nawet około 7 mm grubości). Wytnij ulubione kształty i rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Ułóż na blaszce i piecz około 7-8 minut każdą partię.