Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie od razu po upieczeniu
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Umieszczamy wszystkie składniki w misie i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę. Odkrawamy z niej część i wałkujemy do grubości około 4-5mm. Wykrawamy pierniki. Surowe pierniczki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 8 min( w piekarniku elektrycznym) Proponuję dostosować czas do swojego urządzenia. Udekoruj np. lukrem królewskim, przepis na blogu.
Z tej porcji otrzymałam około 50 pierniczków średniej wielkości. Pierniczki może wykrawać od razu na dociętym kawałku papieru do pieczenia, który później przeniesiesz na blachę.