Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ciasteczka z miętą. Miętą w tym roku też obrodziła więc obowiązkowo pojawiły się ciasteczka z miętą. Pyszne, polecam.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 785
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12308
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7444
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 785
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12308
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7444
Składniki
Około 28 ciasteczek. Miętę opłukać, osuszyć i rozdrobnić. Obie mąki mieszamy z pudrem i budyniem. Dodajemy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę. Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy. Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie formujemy kulki wielkości malutkiego orzecha włoskiego, lub nawet mniejsze. Kulki ciasta rozkładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczamy stemplem, podstawą kieliszka lub szklanką. Wierzch możemy obłożyć kawałkami czekolady. Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.