Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ciasteczka z miętą. Miętą w tym roku też obrodziła więc obowiązkowo pojawiły się ciasteczka z miętą. Pyszne, polecam.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 65
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 182
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 65
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 182
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 156
Składniki
Około 28 ciasteczek. Miętę opłukać, osuszyć i rozdrobnić. Obie mąki mieszamy z pudrem i budyniem. Dodajemy pokrojone w kostkę schłodzone masło i miętę. Wszystko miksujemy na gładką masę lub zagniatamy. Gotowe ciasto schładzamy 30 minut, następnie formujemy kulki wielkości malutkiego orzecha włoskiego, lub nawet mniejsze. Kulki ciasta rozkładamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczamy stemplem, podstawą kieliszka lub szklanką. Wierzch możemy obłożyć kawałkami czekolady. Ciasteczka pieczemy w 190 C około 25 minut.