Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa serowa, bita śmietana i świeża mięta nadają sernikowi wielkiego orzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23894
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23894
Składniki
Ciasteczka kruszymy na bardzo drobne kawałeczki. Masło roztapiamy i mieszamy z ciasteczkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na niego kładziemy ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki, aby się zespoliło. Miętę rozdrabniamy w malakserze. Taką ilość, aby otrzymać ½ szklanki. W 100ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę i pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy ser i miksujemy do czasu całkowitego połączenia się składników. Mikser zmniejszamy na najniższe obroty i dodajemy rozdrobnioną mięte, a następnie żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki. Wierzch sernika dekorujemy bitą śmietaną, czekoladkami i świeżą miętą lub kiwi.