Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa serowa, bita śmietana i świeża mięta nadają sernikowi wielkiego orzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15694
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15694
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Ciasteczka kruszymy na bardzo drobne kawałeczki. Masło roztapiamy i mieszamy z ciasteczkami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na niego kładziemy ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki, aby się zespoliło. Miętę rozdrabniamy w malakserze. Taką ilość, aby otrzymać ½ szklanki. W 100ml wrzątku rozpuszczamy żelatynę i pozostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy ser i miksujemy do czasu całkowitego połączenia się składników. Mikser zmniejszamy na najniższe obroty i dodajemy rozdrobnioną mięte, a następnie żelatynę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki. Wierzch sernika dekorujemy bitą śmietaną, czekoladkami i świeżą miętą lub kiwi.