Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe ciasto z wiśniami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 731
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 29
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 731
Składniki
Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok wymieszaj z jogurtem i serkiem. Śmietanę ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj. Sok pomarańczowy wymieszaj z likierem.
Połowę ciastek połam na spore kawałki. Zanurz je w soku z likierem. Po chwili wyjmij je i ułóż w wysokich szklaneczkach albo pucharkach. Na ciastkach rozłóż wiśnie i rozsmaruj po porcji przygotowanego kremu.
Pozostałe ciastka połam, ułóż na wierzchu deseru. Polej resztą soku. Tiramisu wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj skórką z cytryny oraz migdałami.
Spróbuj deseru w wersji z ciastkami czekoladowymi. ok. 15 min. 1 porcja zawiera ok. 540 kcal. Ok. 2,40 zł za porcję.Źródło: Tina