Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo polecam zrobić taki salceson, jest bardzo smaczny.
garnek, nóż, osłonka fi 100 mm.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93875
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1635
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93875
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1635
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i ścinki ze schabu gotujemy do miękkości. Studzimy i oddzielamy mięso od kości. Skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach, a mięso chude kroimy w duże kawałki. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki o śr.100 mm. 35-40cm. dług.
Parzymy 35 minut w temp. 75 st.C.
Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy praską i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego !!!