Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo polecam zrobić taki salceson, jest bardzo smaczny.
garnek, nóż, osłonka fi 100 mm.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4397
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 739
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4397
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 739
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i ścinki ze schabu gotujemy do miękkości. Studzimy i oddzielamy mięso od kości. Skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach, a mięso chude kroimy w duże kawałki. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki o śr.100 mm. 35-40cm. dług.
Parzymy 35 minut w temp. 75 st.C.
Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy praską i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego !!!