Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo polecam zrobić taki salceson, jest bardzo smaczny.
garnek, nóż, osłonka fi 100 mm.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33353
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Wymyte, oczyszczone nóżki, golonkę i ścinki ze schabu gotujemy do miękkości. Studzimy i oddzielamy mięso od kości. Skórkę z golonki i z nóżek rozgniatamy w rękach, a mięso chude kroimy w duże kawałki. Dodajemy szklankę wywaru z gotowania, dodajemy wszystkie przyprawy i dobrze wyrabiamy farsz.
Wyrobionym farszem napełniamy 2 osłonki o śr.100 mm. 35-40cm. dług.
Parzymy 35 minut w temp. 75 st.C.
Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy praską i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego !!!