Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne niczym 3-bit. Ciasto na biszkopcie z masą budyniową z bitą śmietanką i masą krówkową. Słodycz przełamana krakersami solonymi i migdałami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37021
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5676
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 958
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37021
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
biszkopt- Białka ubić z solą, potem cukrem i żółtkami. Przesiewać mąki z proszkiem i mieszać. Wylać na blaszkę 34x38, wyłożonej papierem do pieczenia.
masa budyniowa- Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń, żółtko i wymieszać.(można przelać przez sitko). Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać mieszankę budyniową, stale mieszając. Ugotować budyń i wystudzić.Mieszać od czasu do czasu, albo przykryć ściśle folią.
Miękkie masło utrzeć,dodając porcjami budyń. Utrzeć na gładką masę.Rozsmarować na biszkopcie.
Zaraz przykryć warstwą krakersów.
Miękką masę krówkową, zmiksować ze śnieżką i rozsmarować na krakersach.
Przykryć następną warstwą krakersów.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Delikatnie połączyć z żelatyną.Krótko zmiksować.Wyłożyć na krakersy.
Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.Wystudzić i posypać na bitej śmietanie.Rozpuszczoną polewą polać w esy-floresy
Kroić jak ciasto stężeje.