Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki budyniowe to mój sprawdzony przepis na karnawałowy deser. Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Wystarczy połączyć w misce wszystkie składniki i usmażyć pączki na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Warto co ciasta dodać odrobinę spirytusu. Dzięki temu pączusie nie pochłoną tyle tłuszczu i będą jeszcze smaczniejsze.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 398
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1354
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25361
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 398
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1354
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25361
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj opakowanie budyniu i cukier waniliowy. Składniki wymieszaj. Następnie do ciasta wbij jajka, dodaj jogurt naturalny i wlej łyżkę spirytusu. Składniki wymieszaj do połączenia (rozbij wszystkie grudki).
Do garnka wlej litr oleju. Ciasto nakładaj łyżką na rozgrzany olej. Mini pączusie smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Usmażone mini pączki budyniowe odsącz na ręczniku papierowym. Przed podaniem karnawałowy deser oprósz cukrem pudrem.