Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łatwe do zrobienia, pięknie wyglądają, posmakują dużym i małym. Przepis jest bardzo wydajny
metalowe foremki do babeczek, tylka, rękaw cukierniczy, wałek, mikser
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 158
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 209
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1289
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 158
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 209
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1289
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
z podanych składników zagniatamy ciasto, masło możemy posiekać lub zetrzeć na tarce wtedy ciasto lepiej się zagniecie
ciastem cienko wykładamy foremki , oczywiście składników jest dużo, więc serniczki będziemy piec partiami
MASA SEROWA
4 żółtka, miękkie masło i cukier ucieramy, następnie dodajemy ser , dodajemy też budyń i wszystko miksujemy
4 białka ubijamy, dodajemy do masy delikatnie mieszamy
masą wypełniamy foremki, oczywiście nie całością , zostawiamy do kolejnej partii serniczków
dajemy borówki
3 białka (te co zostały z ciasta) ubijamy, potem stopniowo dodajemy cukier
miksujemy długo do jego rozpuszczenia, dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i octu
bezę wyciskamy na masę serową robiąc dekoracyjne rozetki
Serniczki pieczemy ok 40 minut 160 stopni grzanie góra dół bez termoobiegu tak beza na wierzchu była chrupiąca
delikatnie wyciągamy z foremek i pieczemy kolejne do skończenia składników :)
ostudzone serniczki przechowujemy w lodówce
są rewelacyjne, delikatne, idealne na każdą okazję