Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łatwe do zrobienia, pięknie wyglądają, posmakują dużym i małym. Przepis jest bardzo wydajny
metalowe foremki do babeczek, tylka, rękaw cukierniczy, wałek, mikser
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1174
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 578
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1174
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 578
Składniki
z podanych składników zagniatamy ciasto, masło możemy posiekać lub zetrzeć na tarce wtedy ciasto lepiej się zagniecie
ciastem cienko wykładamy foremki , oczywiście składników jest dużo, więc serniczki będziemy piec partiami
MASA SEROWA
4 żółtka, miękkie masło i cukier ucieramy, następnie dodajemy ser , dodajemy też budyń i wszystko miksujemy
4 białka ubijamy, dodajemy do masy delikatnie mieszamy
masą wypełniamy foremki, oczywiście nie całością , zostawiamy do kolejnej partii serniczków
dajemy borówki
3 białka (te co zostały z ciasta) ubijamy, potem stopniowo dodajemy cukier
miksujemy długo do jego rozpuszczenia, dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i octu
bezę wyciskamy na masę serową robiąc dekoracyjne rozetki
Serniczki pieczemy ok 40 minut 160 stopni grzanie góra dół bez termoobiegu tak beza na wierzchu była chrupiąca
delikatnie wyciągamy z foremek i pieczemy kolejne do skończenia składników :)
ostudzone serniczki przechowujemy w lodówce
są rewelacyjne, delikatne, idealne na każdą okazję