Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki torcik powstał dla moich rodziców. Mama uwielbia smaki cytrusowe a tata lubi to co mama.... Krem pomarańczowy jest orzeźwiający i bardzo smaczny.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8587
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7092
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4833
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327650
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8587
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7092
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4833
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327650
Składniki
Masa. Wycisnąć sok z 1-2 pomarańczy. 5 dag masła rozgrzać , dodać mąkę , krótko zasmażyć nie rumieniąc. Dodać śmietankę. Zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z pomarańczy, lekko podgrzewać , ostudzić. Połączyć z miękkim masłem utartym z cukrem na puszystą masę. Biszkopt. Jajka ubić z cukrem na gęstą pulchną masę. Delikatnie partiami dodać mąkę i zapach waniliowy. Pieczemy w tortownicy 22 cm.Ostudzony biszkopt przecinamy na trzy blaty i ponczujemy chłodnym naparem z herbaty i cytryny. Blaty przekładamy masą pomarańczową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.