Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki torcik powstał dla moich rodziców. Mama uwielbia smaki cytrusowe a tata lubi to co mama.... Krem pomarańczowy jest orzeźwiający i bardzo smaczny.
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 158
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2419
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7199
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 176
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 158
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2419
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7199
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 176
Składniki
Masa. Wycisnąć sok z 1-2 pomarańczy. 5 dag masła rozgrzać , dodać mąkę , krótko zasmażyć nie rumieniąc. Dodać śmietankę. Zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z pomarańczy, lekko podgrzewać , ostudzić. Połączyć z miękkim masłem utartym z cukrem na puszystą masę. Biszkopt. Jajka ubić z cukrem na gęstą pulchną masę. Delikatnie partiami dodać mąkę i zapach waniliowy. Pieczemy w tortownicy 22 cm.Ostudzony biszkopt przecinamy na trzy blaty i ponczujemy chłodnym naparem z herbaty i cytryny. Blaty przekładamy masą pomarańczową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.