Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mąkę posiekać z sodą i margaryną .Dodać cukier ,całe jajka ,miód i zarobić ciasto. Podzielić ciasto na trzy części ,rozwałkować i przenieść na blaszkę,wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą,piec każdy placek osobno w temp. 200 stopni
Masa : w szklance mleka zamoczyć kasze mannę, resztę mleka zagotować razem z cukrem,dodać do niego kaszę i ugotować ,następnie przestudzić .Masło utrzeć,dodawać pomału kaszę,cały czas ucierając,dodać do smaku sok z cytryny
masę podzielić na dwie części.Na pierwszy placek dać jedną część masy przykryć drugim plackiem,wyłożyć reszte masy i przykryć trzecim plackiem,polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest na drugi dzień gdy ciasto zmięknie
Piekłam w blaszce o trzech bokach o wymiarach 25/40 cm