Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miodownik to proste ciasto składające się z miodowych placków przełożonych kremem z kaszy manny. Miodownika bardzo lubimy zwłaszcza jesienno-zimową porą. Tym razem wersja świąteczna w kształcie choinki. Wbrew pozorom jest o wiele mniej czasochłonna bo zawsze piekę ok 8 cienkich placków więc i wałkowania jest więcej. Tu jest jeden blat upieczony na dużej blaszce od piekarnika i gorący pokrojony na paski...
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 59
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 40
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 92
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 272
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 59
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 40
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 92
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 272
Składniki
ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto w razie potrzeby dodajemy więcej śmietany. ciasto rozwałkowujemy na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce od piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 180st. na złoto. Jeszcze gorące kroimy wzdłuż krótszego boku zaczynając od paska 2, 4, 6, 8, 10cm; kolejne muszą być szersze o około 2 cm.
Mannę wsypujemy do zimnego mleka dodajemy jajka, cukier i mieszamy na ogniu do zgęstnienia. Kiedy manna jest zimna dodajemy masło, zapach rumowy i ucieramy krem.
Zimne placki przekładamy kremem. Wierzch ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy wedle uznania...