Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1710
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18589
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6401
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1154
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1710
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18589
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6401
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1154
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i bardzo dokładnie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy tak aby wyłożyć dno foremki. Ciasto pieczemy przez ok 20min tak aby było dobrze upieczone, w piekarniku nagrzanym na 180 stopni, góra-dół. W ten sposób musimy uzyskać 3 blaty upieczonego i ostudzonego ciasta.
Mleko z grysikiem ugotować i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puch i dodawać stopniowo ostudzony grysik tak aby nie było grudek.
Na dół foremki dajemy pierwszy blat ciasta, smarujemy go warstwą grysiku. Na grysik nakładamy powidło i przykrywamy drugim blatem. Znowu smarujemy grysikiem i powidłami i przykrywamy trzecim blatem. Polewamy całość polewą czekoladową zrobioną według instrukcji na opakowaniu. Ciasto zostawić najlepiej na dwa dni aby zmiękło.