Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19853
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2987
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4153
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19853
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2987
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4153
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i bardzo dokładnie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy tak aby wyłożyć dno foremki. Ciasto pieczemy przez ok 20min tak aby było dobrze upieczone, w piekarniku nagrzanym na 180 stopni, góra-dół. W ten sposób musimy uzyskać 3 blaty upieczonego i ostudzonego ciasta.
Mleko z grysikiem ugotować i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puch i dodawać stopniowo ostudzony grysik tak aby nie było grudek.
Na dół foremki dajemy pierwszy blat ciasta, smarujemy go warstwą grysiku. Na grysik nakładamy powidło i przykrywamy drugim blatem. Znowu smarujemy grysikiem i powidłami i przykrywamy trzecim blatem. Polewamy całość polewą czekoladową zrobioną według instrukcji na opakowaniu. Ciasto zostawić najlepiej na dwa dni aby zmiękło.