Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 436
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 130
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 48
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 70
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 51
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 72
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 436
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 130
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 48
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 70
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 51
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i bardzo dokładnie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 3 części i wałkujemy tak aby wyłożyć dno foremki. Ciasto pieczemy przez ok 20min tak aby było dobrze upieczone, w piekarniku nagrzanym na 180 stopni, góra-dół. W ten sposób musimy uzyskać 3 blaty upieczonego i ostudzonego ciasta.
Mleko z grysikiem ugotować i przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puch i dodawać stopniowo ostudzony grysik tak aby nie było grudek.
Na dół foremki dajemy pierwszy blat ciasta, smarujemy go warstwą grysiku. Na grysik nakładamy powidło i przykrywamy drugim blatem. Znowu smarujemy grysikiem i powidłami i przykrywamy trzecim blatem. Polewamy całość polewą czekoladową zrobioną według instrukcji na opakowaniu. Ciasto zostawić najlepiej na dwa dni aby zmiękło.