Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek dżemu fajnie wzbogaca i zaostrza smak, jak każdy miodownik najlepiej smakuje po kilku dniach
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1913
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1913
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
1. margarynę rozpuścić, dodać miód, przestudzić, mąkę wymieszać z cukrem i sodą, dodać jajka, chłodny tłuszcz oraz śmietanę, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, rozwałkować, piec ok 15 min w 175 st, wystudzić, 2. krem: wymieszać obydwie mąki z cukrem i cukrem waniliowym, rozprowadzić 1 szkl mleka (uważać żeby nie było grudek), pozostałe mleko zagotować wlać mleko z mąką, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu, krem doprawić sokiem z cytryny, 3. pierwszy placek posmarować dżemem z porzeczki, wyłożyć połowę kremu, rozsmarować, przykryć następnym plackiem, pozostały krem i ostatni placek, posmarować polewą czekoladową, najlepiej smakuje po 2 dniach smacznego