Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek dżemu fajnie wzbogaca i zaostrza smak, jak każdy miodownik najlepiej smakuje po kilku dniach
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4692
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4692
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
1. margarynę rozpuścić, dodać miód, przestudzić, mąkę wymieszać z cukrem i sodą, dodać jajka, chłodny tłuszcz oraz śmietanę, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, rozwałkować, piec ok 15 min w 175 st, wystudzić, 2. krem: wymieszać obydwie mąki z cukrem i cukrem waniliowym, rozprowadzić 1 szkl mleka (uważać żeby nie było grudek), pozostałe mleko zagotować wlać mleko z mąką, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu, krem doprawić sokiem z cytryny, 3. pierwszy placek posmarować dżemem z porzeczki, wyłożyć połowę kremu, rozsmarować, przykryć następnym plackiem, pozostały krem i ostatni placek, posmarować polewą czekoladową, najlepiej smakuje po 2 dniach smacznego