Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodatek dżemu fajnie wzbogaca i zaostrza smak, jak każdy miodownik najlepiej smakuje po kilku dniach
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 111
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 111
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
1. margarynę rozpuścić, dodać miód, przestudzić, mąkę wymieszać z cukrem i sodą, dodać jajka, chłodny tłuszcz oraz śmietanę, zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, rozwałkować, piec ok 15 min w 175 st, wystudzić, 2. krem: wymieszać obydwie mąki z cukrem i cukrem waniliowym, rozprowadzić 1 szkl mleka (uważać żeby nie było grudek), pozostałe mleko zagotować wlać mleko z mąką, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu, krem doprawić sokiem z cytryny, 3. pierwszy placek posmarować dżemem z porzeczki, wyłożyć połowę kremu, rozsmarować, przykryć następnym plackiem, pozostały krem i ostatni placek, posmarować polewą czekoladową, najlepiej smakuje po 2 dniach smacznego