Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto miodowe z jabłkami polecam
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Do miski daje mąkę z sodą jajka sodę ,miód , margarynę zagniatam ciast dziele na dwie części i piekę dwa placki tej samej wielkości w 200 stopniach około 15 -20 minut bez termo obiegu na środkowej półce .Upieczone placki zostawiam do ostygnięcia .
Masa jabłkowa galaretki rozpuszczam w szklance wrzątku odstawiam by ostygły ,a jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach ,ostudzona galaretkę wlewam do jabłek mieszam odstawiam na czas dalszych przygotowań
Masa śmietanowa 250 gr margaryny ucieram z cukrem pudrem po troszku dodaje śmietanę i ucieram na puszysta masę
Polewa składniki polewy rozpuszczam w garnku i odstawiam do ostudzenia
Pierwszy placek układam w formie w której był pieczony na niego wykładam polew masy śmietanowej na nią masę jabłkową i resztę masy śmietanowej na jabłka przykrywam drugim plackiem polewam ostudzona polewą posypuje rozdrobnionymi orzechami i do lodówki na kilka godzin najlepiej na noc Smacznego