Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto trzeba zrobić wcześniej, bo dopiero po kilku 2 dniach jest gotowe do jedzenia a wtedy naprawdę rozpływa się w ustach
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
1. z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, upiec każdy placek osobno, wystudzić, 2. jabłka obrać, pokroić, podlać 2 łyżkami wody, usmażyć z cukrem do miękkości, jak ktoś lubi może jabłka zmiksować na gładko, do gorących dodać galaretkę, dokładnie wymieszać, wyłożyć gorące na jeden placek, przykryć następnym, 3. z mąki cukru i mleka ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, dodawać po łyżce zimny budyń, doprawić wanilią, wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim plackiem, 3. rozpuścić masło z miodem i cukrem, wsypać orzechy, smażyć chwilę, uważając, żeby się nie przypaliły, gorące wyłożyć na wierzch ciasta, smacznego