Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto trzeba zrobić wcześniej, bo dopiero po kilku 2 dniach jest gotowe do jedzenia a wtedy naprawdę rozpływa się w ustach
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29237
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29237
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 762
Składniki
1. z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, upiec każdy placek osobno, wystudzić, 2. jabłka obrać, pokroić, podlać 2 łyżkami wody, usmażyć z cukrem do miękkości, jak ktoś lubi może jabłka zmiksować na gładko, do gorących dodać galaretkę, dokładnie wymieszać, wyłożyć gorące na jeden placek, przykryć następnym, 3. z mąki cukru i mleka ugotować budyń, wystudzić, utrzeć masło, dodawać po łyżce zimny budyń, doprawić wanilią, wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnim plackiem, 3. rozpuścić masło z miodem i cukrem, wsypać orzechy, smażyć chwilę, uważając, żeby się nie przypaliły, gorące wyłożyć na wierzch ciasta, smacznego