Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy miodownik polecam
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1059
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1059
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Placki miodowe Z maki z 10 dkg margaryny ,15 gr cukru łyżeczki sody rozpuszczonej w łyżce, wody ,2 jajek i miodu zagniatam ciasto miodowe które następnie dziele na 3 części .Każdy placek piekę w formie wyłożonej papierem 15 minut w 200 stopniach na złocisto ,placki musza być tej samej wielkości i odstawiam do ostudzenia .
Masa z kasza manną ;2 szkl mleka zagotowuje z kasza manna mieszając by sie nie przypaliło ,kasze odstawiam do ostygnięcia następnie do miski daje margarynę cukier waniliowy i cukier 20 dkg i partiami dodaje ostudzoną kasze mannę ucieram na gładka masę .
Gotowa masą przekładam placki miodowe nie daje masy na wierzch bo będzie polewa
Polewa ;15 gr margaryny daje do garnuszka daje 2 łyżki kakao i 2 łyżki cukier i 3 lyzki wody rozpuszczam całość i odstawiam polewę by ostygła i zgasłą ,następnie polewam wierzch ciasta ozdabiam posypka lub mielonymi orzechami i na noc do lodówki smacznego