Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne deser dla każdego!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 785
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1555
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 132
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 785
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 277
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1555
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 132
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o wym. 15x15 Żółtko rezbełtujemy. Banana rozgniatamy na mus. Śliwki mirabelki kroimy drobno.
Owoce układamy na środku ciasta.Polewamy łyżką miodu i posypujemy cukrem pudrem.Zamykamy i sklejamy górę.Smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200C na ok. 15 min.Po wyjęciu polewamy mleczną czekoladą.