Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne deser dla każdego!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 345
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o wym. 15x15 Żółtko rezbełtujemy. Banana rozgniatamy na mus. Śliwki mirabelki kroimy drobno.
Owoce układamy na środku ciasta.Polewamy łyżką miodu i posypujemy cukrem pudrem.Zamykamy i sklejamy górę.Smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200C na ok. 15 min.Po wyjęciu polewamy mleczną czekoladą.