Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne deser dla każdego!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 332
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 122
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 48
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 169
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 332
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 122
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 48
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 169
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o wym. 15x15 Żółtko rezbełtujemy. Banana rozgniatamy na mus. Śliwki mirabelki kroimy drobno.
Owoce układamy na środku ciasta.Polewamy łyżką miodu i posypujemy cukrem pudrem.Zamykamy i sklejamy górę.Smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200C na ok. 15 min.Po wyjęciu polewamy mleczną czekoladą.