Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to całkowita improwizacja ale na szczęście udana :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 802
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 131
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 202
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 802
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 131
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: Czekoladę rozpuścić na parze i ostudzić. Oddzielić białka od żółtek Białka ubić z cukrem. Dodawać po jednym żółtku, następnie olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i zmiksować. Blaszkę o wymiarach 20 x 35 wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto. Piec ok. 20-25 min. w 180 stopniach. Upieczone ciasto wystudzić i podzielić na dwa blaty.
Galaretka: Wiśniowe galaretki rozpuścić w szklance wrzątku i ostudzić. Tężejącą galaretkę wymieszać dokładnie z konfiturą wiśniową.
Krem: Czekoladę rozpuścić na parze i ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać.
Na pierwszy blat ciasta czekoladowego wyłożyć galaretkę i odstawić do lodówki do stężenia. Kolejno wyłożyć krem czekoladowy i przykryć drugim blatem ciasta. Udekorować cukrem pudrem lub polać polewą. Przechowywać w lodówce. Smacznego :)