Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na sezon truskawkowy proponuję takie oto owocowe ciacho :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 333
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4426
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1866
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3642
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31371
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 333
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4426
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1866
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3642
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31371
Składniki
Okrągłą formę wyłożyć biszkoptami. By lepiej stały końcówki można równo odciąć. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Następnie nie przerywając miksowania wlewać śmietankę. Miksować przez ok. 2-3 min. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w gorącej kąpieli. Żelatynę zahartować łyżką masy i całość przelać do reszty, dokładnie zmiksować. Owoce umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i dodać do masy, wymieszać. Masę przelać na warstwę biszkoptów, wyrównać i schować do lodówki na ok. 2 godz.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Gorące zmiksować i wsypać galaretkę truskawkową. Ostudzić. Gęstniejący mus przelać na stężoną białą warstwę. Ciasto schować na noc do lodówki.
Wyciągnąć ciasto z formy, przystroić świeżymi owocami. Smacznego!