Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na sezon truskawkowy proponuję takie oto owocowe ciacho :)
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 865
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1688
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4062
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 107
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 865
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1688
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4062
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 107
Składniki
Okrągłą formę wyłożyć biszkoptami. By lepiej stały końcówki można równo odciąć. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Następnie nie przerywając miksowania wlewać śmietankę. Miksować przez ok. 2-3 min. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w gorącej kąpieli. Żelatynę zahartować łyżką masy i całość przelać do reszty, dokładnie zmiksować. Owoce umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i dodać do masy, wymieszać. Masę przelać na warstwę biszkoptów, wyrównać i schować do lodówki na ok. 2 godz.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Gorące zmiksować i wsypać galaretkę truskawkową. Ostudzić. Gęstniejący mus przelać na stężoną białą warstwę. Ciasto schować na noc do lodówki.
Wyciągnąć ciasto z formy, przystroić świeżymi owocami. Smacznego!