Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na sezon truskawkowy proponuję takie oto owocowe ciacho :)
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 173
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 173
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2613
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 173
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 173
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2613
Składniki
Okrągłą formę wyłożyć biszkoptami. By lepiej stały końcówki można równo odciąć. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Następnie nie przerywając miksowania wlewać śmietankę. Miksować przez ok. 2-3 min. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w gorącej kąpieli. Żelatynę zahartować łyżką masy i całość przelać do reszty, dokładnie zmiksować. Owoce umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i dodać do masy, wymieszać. Masę przelać na warstwę biszkoptów, wyrównać i schować do lodówki na ok. 2 godz.
Truskawki zagotować z brązowym cukrem. Gorące zmiksować i wsypać galaretkę truskawkową. Ostudzić. Gęstniejący mus przelać na stężoną białą warstwę. Ciasto schować na noc do lodówki.
Wyciągnąć ciasto z formy, przystroić świeżymi owocami. Smacznego!