Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Morelowa krówka to coś dla miłośników serników. Jasna masa serowa doskonale smakuje z lekko kruchym ciastem czekoladowym. Całość podkreśla słodki smak owoców.
Wymiary: formy: 30 × 24 cm
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 596
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19895
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 466
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 596
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19895
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 466
Składniki
Zrób najpierw ciasto czekoladowe. Do miski wsyp mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj zimne, pokrojone masło i rozetrzyj palcami na kruszonkę. Wbij jajko i szybko zagnieć ciasto. Podziel ciasto na dwie części, jedną większą, drugą mniejszą. Większą część rozwałkuj lub rozłóż palcami w blaszce o wymiarach około 30 × 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Mniejszą część wstaw do lodówki.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Następnie dodaj twaróg, budyń w proszku i kilka kropel ekstraktu waniliowego, zmiksuj na gładką masę.
Na przygotowany spód wylej masę serową. Morele pokrój na połówki lub cząstki i rozłóż równomiernie na wierzchu, lekko wciskając.
Na wierzchu rozrzuć kawałki pozostałego ciasta kakaowego z lodówki, tworząc nieregularne łatki.
Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika: 180°C. Piecz przez ok. 50-60 minut aż ser się zetnie, a ciasto się lekko zrumieni. Po upieczeniu ostudź ciasto w formie.