Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Mrówki" w tym cieście to oczywiście czekoladowa posypka. Zawiera alkohol, niekoniecznie dla dzieci.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12751
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12751
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy, potem kolejno wbijać jajka.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z ajerkoniakiem. Na koniec dodać rum i posypkę. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 60-70 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Kuwerturę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Polać ostudzone ciasto. Posypać posypką czekoladową. Smacznego :)