Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Mrówki" w tym cieście to oczywiście czekoladowa posypka. Zawiera alkohol, niekoniecznie dla dzieci.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy, potem kolejno wbijać jajka.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z ajerkoniakiem. Na koniec dodać rum i posypkę. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 60-70 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Kuwerturę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Polać ostudzone ciasto. Posypać posypką czekoladową. Smacznego :)