Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasteczka z płatków owsianych które postanowiłam zrobić w foremkach na muffinki. Muffinki bez pieczenia wyszły bardzo smaczne i szybko znikały z talerza. Smacznego.
foremki muffinki, garnek, łyżka,
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 719
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 155
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 719
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 155
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Mleko wlać do garnka, zagotować z cukrem, kakao i masłem. Dodać startą skórkę z pomarańczy, wsypać płatki owsiane. Gotować 4 - 5 minut. Masę całkowicie wystudzić. Nakładać łyżką do foremek na muffiny, uformować a do środek włożyć migdał lub orzeszek arachidowy, górę polać polewą czekoladową gorzką lub białą , a następnie włożyć do lodówki na 30 minut. Polewa ; białą lub deserową czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i łyżeczką polewać muffinki, Rada; Zamiast rozpuszczonej czekolady można zrobić polewę czekoladową. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Gotowe muffinki do podania.