Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marcepan to taki smak świąt, dla odmiany od makowców:) Inspirowane przez Dorotuś:)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6065
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8916
Składniki
Mąkę, proszek i sodę przesiać, połączyć z cukrem i marcepanem.
Jajka roztrzepać w miseczce z mlekiem i olejem, Połączyć z mokrymi składnikami. I gotowe. Nałożyć do formy na muffinki lub foremek, wyłożonych papilotkami. Na wierzch ułożyć po malince, posypać cukrem migdałowym i zmielonymi migdałami.
Piec ok 25 minut w temperaturze 190o-200o Następnie zjeść:)