Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na szybko, pyszne muffinki zrobione na wodzie gazowanej. Woda gazowana sprawia, że są miękkie i pulchne. Lubię muffinki nie tylko za smak, ale też za prostotę wykonania. Wystarczy wymieszać składniki trzepaczką i ciasto gotowe.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 815
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 815
Składniki
Jajka wbić do miski. Wlać olej i wodę gazowaną. Wymieszać trzepaczką. Dodać ekstrakt waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać trzepaczką do połączenia składników. Na koniec wsypać czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki i wymieszać wszystko łyżką. Tak przygotowane ciasto przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.