Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aromatu cytryny. Muffinki posypane maślaną kruszonką stanowią doskonały przysmak na śniadanie lub przekąskę.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23069
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 931
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23069
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15479
Składniki
Przygotuj kruszonkę : w misce wymieszaj wszystkie składniki, kruszonka ma konsystencję grubego piasku. Odstaw na bok. Przygotuj foremki i papilotki. Do miski przesiej razem mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do drugiej miski dodaj wszystkie pozostałe składniki ( oprócz jeżyn ) miksuj je do całkowitego połączenia. Wlej wymieszane płynne składniki do miski z mąką. Wymieszaj ( zmiksuj ) do całkowitego połączenia. Następnie dodaj przebrane i umyte jeżyny. Ostrożnie wszystko wymieszaj, najlepiej za pomocą łyżki lub łopatki. Napełnij ciastem papilotki w 3/4 obietości. Posyp każda babeczkę kruszonką. Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C przez 30 minut, lub do momentu aż patyczek wbity w ciasto wyciągniesz suchy. Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj aż babeczki lekko przestygną.