Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aromatu cytryny. Muffinki posypane maślaną kruszonką stanowią doskonały przysmak na śniadanie lub przekąskę.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85044
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2361
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9875
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3729
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6968
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85044
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2361
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9875
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3729
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6968
Składniki
Przygotuj kruszonkę : w misce wymieszaj wszystkie składniki, kruszonka ma konsystencję grubego piasku. Odstaw na bok. Przygotuj foremki i papilotki. Do miski przesiej razem mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do drugiej miski dodaj wszystkie pozostałe składniki ( oprócz jeżyn ) miksuj je do całkowitego połączenia. Wlej wymieszane płynne składniki do miski z mąką. Wymieszaj ( zmiksuj ) do całkowitego połączenia. Następnie dodaj przebrane i umyte jeżyny. Ostrożnie wszystko wymieszaj, najlepiej za pomocą łyżki lub łopatki. Napełnij ciastem papilotki w 3/4 obietości. Posyp każda babeczkę kruszonką. Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C przez 30 minut, lub do momentu aż patyczek wbity w ciasto wyciągniesz suchy. Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj aż babeczki lekko przestygną.