Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser i borówki jako dodatek do babeczek czasem naprawdę się sprawdza :)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99110
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5113
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Jajo wymieszać z mlekiem i olejem. Następnie dodać cukier, mąkę, proszek i sodę oczyszczoną, wymieszać. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i umyte, osuszone borówki.
Następnie rozłożyć pozostałe ciasto i na wierzch kłaść po łyżce masy serowej( w tym celu ser połączyć z cukrem pudrem i mąką). Wierzch wygładzić.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 25-30 min. Przed podaniem wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!