Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchniutkie ciasto, które po przegryzieniu miesza się ze smakiem budyniu. Przepis znaleziony w necie, delikatnie zmodyfikowany
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 60
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 89
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 196
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 127
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 60
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 89
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 196
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 127
Składniki
budyń ugotuj w 400 ml mleka - ma być gęsty
Margarynę roztop, rozpuść w niej cukier i ostudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszaj mleko z jajkami. Do suchych składników dodaj mleko z jajkami i margarynę z cukrem. Połącz ale nie mieszaj za długo. Ciasto ma być grudkowate. Na dno foremki wyłóż troszkę ciasta, nałóż budyń i przykryj ciastem - ja piekłam w foremkach silikonowych które tylko delikatnie natłuściłam. Można ciasto wlewać do maksymalnej wysokości foremek. Picz ok. 20 min w temp. 190 stopni.