Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki zawsze są pyszne. To takie małe i szybkie w wykonaniu słodkości. Można je przygotować na podwieczorek czy zabrać do szkoły czy pracy na drugie śniadanie. Pysznie smakują i pachną cynamonem i bananem. Są też lekko wilgotne. Bardzo polecam. Upieczcie koniecznie, a ja udanych wypieków życzę :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 346
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14871
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1777
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17287
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 346
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14871
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1777
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17287
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewamy olej i mleko, wsypujemy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy płatki owsiane i dodajemy pokrojonego w kostkę banana, dokładnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, wyłożonej papierowymi papilotkami.
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.