Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki zawsze są pyszne. To takie małe i szybkie w wykonaniu słodkości. Można je przygotować na podwieczorek czy zabrać do szkoły czy pracy na drugie śniadanie. Pysznie smakują i pachną cynamonem i bananem. Są też lekko wilgotne. Bardzo polecam. Upieczcie koniecznie, a ja udanych wypieków życzę :)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 167
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 167
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewamy olej i mleko, wsypujemy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy płatki owsiane i dodajemy pokrojonego w kostkę banana, dokładnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, wyłożonej papierowymi papilotkami.
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.