Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki kakaowe z kawałkami czekolady i świetnym kremem ryżowym. Czekoladowa bomba :)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5126
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2118
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5126
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2118
Składniki
Przygotowujemy babeczki: Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Czekoladę kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy dużą łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy krem: Ryż blenduję na gładką masę. Masło miksujemy na puch, dodajemy ryż, kakao i cukier puder i miksujemy całość do uzyskania kremu. Gotowym kremem dekorujemy muffinki tak, jak lubimy. Smacznego