Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki kakaowe z kawałkami czekolady i świetnym kremem ryżowym. Czekoladowa bomba :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5395
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11841
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5395
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11841
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Składniki
Przygotowujemy babeczki: Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Czekoladę kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy dużą łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy krem: Ryż blenduję na gładką masę. Masło miksujemy na puch, dodajemy ryż, kakao i cukier puder i miksujemy całość do uzyskania kremu. Gotowym kremem dekorujemy muffinki tak, jak lubimy. Smacznego