Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4522
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1140
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 892
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4522
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1140
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 508
Składniki
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek, wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate.
nałożyć łyżkę ciasta na dno foremki, na ciasto wyłożyć duża łyżkę masy makowej i zalać pozostałym ciastem, dobrze jest użyć papilotek, nie trzeba wtedy natluszczać formy. wierzch posypać wiórkami kokosowymi . piec 20 min w piekarniku 180 st C smacznego