Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne muffinki z pysznym i bardzo delikatnym kremem maślanym. Myślę, że na taką muffinkę znajdzie się ktoś chętny. Można je upiec dla gości, dla dzieci na urodziny lub tak po prostu na podwieczorek. Do tego filiżanka ulubionej kawy. Serdecznie polecam i zapraszam :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12775
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12775
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4535
Składniki
Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i dalej miksujemy. Na koniec wsypujemy kaszę mannę, mąkę tortową i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników.
Pieczenie: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami, następnie pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone i studzimy.
Krem maślany: Masło ucieramy mikserem na puszystość (aż będzie białe), następnie dodajemy pozostałe składniki dokładnie ucierając.Na koniec dodajemy barwnik spożywczy ( ilość zależy jaki kolor chcemy uzyskać ) i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i schładzamy kilka minut w lodówce.
Dekoracja i podanie: Schłodzonym kremem dekorujemy muffinki według uznania. Podajemy i smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek. Sok z cytryny ( świeży ) według własnego smaku.