Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinkowe pieguski to jeden z tych wypieków, który przygotujesz z zamkniętymi oczami. Z przepisem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Wystarczy, że będziesz trzymać się gramatury i sposobu przygotowania, a sukces jest gwarantowany.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.
W drugiej misce zmiksuj ze sobą jajka, wodę i olej.
Suche składniki połącz z mokrymi i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty, do połączenia się składników.
Do gotowej masy wsyp czekoladowe dropsy i wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tak powstałym ciastem wypełnij papilotki do ¾ ich wysokości.
Muffinkowe pieguski piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut – do suchego patyczka. Studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.