Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinkowe pieguski to jeden z tych wypieków, który przygotujesz z zamkniętymi oczami. Z przepisem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Wystarczy, że będziesz trzymać się gramatury i sposobu przygotowania, a sukces jest gwarantowany.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37360
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.
W drugiej misce zmiksuj ze sobą jajka, wodę i olej.
Suche składniki połącz z mokrymi i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty, do połączenia się składników.
Do gotowej masy wsyp czekoladowe dropsy i wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tak powstałym ciastem wypełnij papilotki do ¾ ich wysokości.
Muffinkowe pieguski piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut – do suchego patyczka. Studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.