Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinkowe pieguski to jeden z tych wypieków, który przygotujesz z zamkniętymi oczami. Z przepisem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Wystarczy, że będziesz trzymać się gramatury i sposobu przygotowania, a sukces jest gwarantowany.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2417
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2417
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 508
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.
W drugiej misce zmiksuj ze sobą jajka, wodę i olej.
Suche składniki połącz z mokrymi i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty, do połączenia się składników.
Do gotowej masy wsyp czekoladowe dropsy i wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tak powstałym ciastem wypełnij papilotki do ¾ ich wysokości.
Muffinkowe pieguski piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut – do suchego patyczka. Studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.