Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinkowe pieguski to jeden z tych wypieków, który przygotujesz z zamkniętymi oczami. Z przepisem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Wystarczy, że będziesz trzymać się gramatury i sposobu przygotowania, a sukces jest gwarantowany.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 127
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6924
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 514
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 127
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6924
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 278
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 216
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 514
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.
W drugiej misce zmiksuj ze sobą jajka, wodę i olej.
Suche składniki połącz z mokrymi i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty, do połączenia się składników.
Do gotowej masy wsyp czekoladowe dropsy i wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tak powstałym ciastem wypełnij papilotki do ¾ ich wysokości.
Muffinkowe pieguski piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut – do suchego patyczka. Studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.