Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
W garnku na ostrym ogniu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę . Odstawiamy do ostygnięcia.
Po ostudzeniu rozpuszczonych składników dodajemy trzy żółtka i mąkę z proszkiem. Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy delikatnie mieszając . Na koniec dodajemy wg. uznania przyprawę korzenną i namoczone wcześniej rodzynki.
Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. piekarnika i pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy nakłuwając patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Smacznego :)