Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30865
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3613
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3697
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30865
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3613
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3697
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1112
Składniki
W garnku na ostrym ogniu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę . Odstawiamy do ostygnięcia.
Po ostudzeniu rozpuszczonych składników dodajemy trzy żółtka i mąkę z proszkiem. Następnie ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy delikatnie mieszając . Na koniec dodajemy wg. uznania przyprawę korzenną i namoczone wcześniej rodzynki.
Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. piekarnika i pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy nakłuwając patyczkiem czy ciasto jest dopieczone. Smacznego :)