Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10402
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 28019
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 1800
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10402
Gdy mamy kilkunastu gości i każdy ma ochotę na coś słodkiego, zawsze sprawdza...
Odsłon: 28019
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 1800
Składniki
Masło rozpuścić w misce dodać kakao, cukier i wodę. Gotować 7 minut.
Zostawić pół szklanki na polewę. Resztę wystudzić, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.
Z białek ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do blachy o wymiarach 25x40, wcześniej posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 45 minut. Polać polewą.