Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie ciasto, mięciutkie, wilgotne,
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1058
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 248
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1171
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 222
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1058
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 248
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1171
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 222
Składniki
1. do miski wsypać mąkę, cukier, sodę, przyprawę do piernika i kakao, oraz cukier waniliowy, dodać jajko, mleko i olej, wymiesząc wszystko dokładnie mikserem, dodać dżem, chwilke jeszcze miksować, wsypać orzechy, dokładnie wymieszać łyżką, 2. ciasto wlaś do foremki, ja dodatkowo wcisnęłam kilka jeżyn, które fajnie urozmaiciły smak, 3. ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, mozna polać polewą lub posypać cukrem pudrem smacznego