Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś podzielę się z wami przepisem na przepyszne ciasto murzynek z masą budyniową to oczywiście moja kombinacja, lecz każdy może wykonać je z dowolnym kremem ponieważ główną rolę gra tu ciasto a nie krem
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14506
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31306
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14506
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać resztę składników i również zmiksować. Po zmiksowaniu wlać rozpuszczoną margarynę ostygniętą i także zmiksować, następnie do małej miski odłożyć 5 łyżek kopiastych jasnego ciasta a do większej ilości dać kakao i wodę. Zmiksować ciemne ciasto
Gotowe ciasto ciemne przełożyć do blaszki wyłożonej papierem na nie położyć jasne placki i zrobić MOZAJKĘ, wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni i piec 40 - 45 minut do suchego patyczka, upieczone wyjąć do ostygnięcia
Należy ugotować budyń i go ostudzić ciasto przekroić na dwa blaty a z górnej części ściąć górkę (nie wyrzucać przyda się do ozdoby góry ciasta)
Ciasto czyli jego spód przełożyć do blaszki w której było pieczone, można nasączyć wodą z kwaskiem i cukrem, położyć cały krem na krem górne ciasto również nasączyć na nie polewę i na górę skruszone ciasto wstawić na noc do lodówki
Ciasto świetnie nadaje się do kawy z przyjaciółmi i nie tylko