Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne przepisy na murzynka,od lat robię tak i jest pulchny,wilgotny i bardzo smaczny.Polecam wypróbować moją wersję.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47760
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Składniki
Margarynę,mleko , cukry i kakao rozpuścić na gorąco,zagotować i wystudzić.Do zimnego dać jajka,mąkę,pr.do pieczenia,olejek dżem lub jabłka i zmiksować.Dodać rodzynki i pokrojone śliwki,wszystko zmiksować.Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.około 1 godz.Trzeba sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Wystudzone ciasto polać polewą. Cukier,masło i kakao rozpuścić dodać wodę i zagotować.Ciepłą polewę rozsmarować na cieście. Smacznego życzę!