Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne przepisy na murzynka,od lat robię tak i jest pulchny,wilgotny i bardzo smaczny.Polecam wypróbować moją wersję.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 190
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 194
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 483
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 128
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 190
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 194
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 483
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 128
Składniki
Margarynę,mleko , cukry i kakao rozpuścić na gorąco,zagotować i wystudzić.Do zimnego dać jajka,mąkę,pr.do pieczenia,olejek dżem lub jabłka i zmiksować.Dodać rodzynki i pokrojone śliwki,wszystko zmiksować.Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.około 1 godz.Trzeba sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Wystudzone ciasto polać polewą. Cukier,masło i kakao rozpuścić dodać wodę i zagotować.Ciepłą polewę rozsmarować na cieście. Smacznego życzę!