Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne przepisy na murzynka,od lat robię tak i jest pulchny,wilgotny i bardzo smaczny.Polecam wypróbować moją wersję.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Margarynę,mleko , cukry i kakao rozpuścić na gorąco,zagotować i wystudzić.Do zimnego dać jajka,mąkę,pr.do pieczenia,olejek dżem lub jabłka i zmiksować.Dodać rodzynki i pokrojone śliwki,wszystko zmiksować.Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,dać do nagrzanego piekarnika i piec w 180st.około 1 godz.Trzeba sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Wystudzone ciasto polać polewą. Cukier,masło i kakao rozpuścić dodać wodę i zagotować.Ciepłą polewę rozsmarować na cieście. Smacznego życzę!